Gravplads for gadens folk

Hjertet banker for de socialt udsatte


Giv Din Hånd er en afdeling under Fonden Morgencafé for Hjemløse, som hjælper hjemløse og socialt udsatte i Danmark via projekter og arrangementer. Giv Din Hånd står blandt andet bag initiativer som Gravplads for Gadens Folk og Hjemløsespillet.

Giv Din Hånd blev etableret i 2006. Formålet med foreningen var at få almindelige mennesker til at interessere sig for hjemløse og socialt udsatte. Det første tiltag var en koncert på Østerbro Stadion med blandt andre Carpark North, Anne Linnet og Zididada, hvor publikum udover at høre musik også fik mulighed for at møde hjemløse og foreningens frivillige.

I dag er Giv Din Hånd sammen med Morgencafé for Hjemløse en paraplyorganisation for en lang række initiativer og projekter under udvikling. Se listen over etablerede initiativer her.
 
De fleste af Giv Din Hånds tilbud er samlet under samme tag på Theklavej 48 i Nordvest. Huset fungerer som et helhedstilbud med mad, omsorg, rådgivning og sundhed. De mange tilbud gør det muligt for huset at fungere som bindeled mellem de hjemløse og de offentlige myndigheder, blandt andet socialforvaltning, politi og kriminalforsorg. Lige som der også arbejdes tæt sammen med hospitalsvæsenet og kommunens gademedarbejdere.
 

Seneste nyt:


Den 28. maj 2015

Fra vand til mad

Salget af Giv-Din-Hånd-drikkevand fra Døgnnetto går forrygende, og der er nu indsamlet 52.801 kroner, som går til mad til hjemløse. 

Se flere nyheder - Tryk her

Den 25. maj 2015

Hjemløse får glæde af ”skrald” fra Jelling Musikfestival

Når musikfestivaler lukker og slukker, så efterlader festivalgæsterne soveposer, liggeunderlag, telte og andet "skrald" på festivalens campingområder. Det er ting, der spiller en afgørende rolle for mange hjemløse. Giv Din Hånd har derfor i samarbejde med Brandbjerg Højskole indsamlet efterladte soveposer og telte på Jelling Musikfestival.

Se flere nyheder - Tryk her

Den 21. maj 2015

Tak for nyt køkken

Morgencafé for hjemløse siger tak til følgende for vores nye køkken: Nykredit, Selskabet Kjæden, arkitekt Tomas Snog fra AI, Entreprise Hans Henning Nielsen A/S, Claus Olsen, Søren Kjær, Martin Daniel Lund, Johnny Nielsen, Palle Lech og HTH.

Se flere nyheder - Tryk her

Den 20. maj 2015

Tur til Svanninge Bjerge

Årets tur til Svanninge Bjerge var en succes. Morgencafé for hjemløses brugere satte stor pris på at komme væk fra byens larm en enkelt dag for at opleve den smukke natur på Fyn. Tak til Bikubenfonden for at gøre turen mulig.

Se flere nyheder - Tryk her

11. maj 2015

Banko og Grønlandsk Madklub

Nu har Bispebjerg Lokaludvalg gjort det muligt for Morgencaféen at afholde endnu en omgang bankospil og Grønlandsk Madklub med en bevilling på 28.000 kroner. Begge tilbud er blandt Morgencaféens mest populære arrangementer.

 

Se flere nyheder - Tryk her

1. december 2014 (Giv Din Hånd)

Årets julegaveidé - Mad til en hjemløs

 

Giv mad og kaffe til en hjemløs.

Hver eneste jul slås mange af os med noget, der kan synes som et uoverskueligt problem. For hvad er det lige for en julegave, vi skal købe til familiemedlemmet, der i forvejen har alt?

Morgencafé for Hjemløse har i år et bud på en gave, som giver god smag i munden hos både giver, modtager og en af landets mange hjemløse. For 250 kroner kan man købe et gavebevis, der bekræfter, at modtageren af kortet har doneret mad til en hjemløs i en hel måned.

Du kan købe gavebeviset her

6. februar 2014 (Giv Din Hånd)

Sluk tørsten og få en god smag i munden

Fra første februar donerer DøgnNetto 1 krone til os og vores hjemløse, hver gang der bliver solgt en flaske vand med Giv Din Hånds logo på.

 

Se flere nyheder - Tryk Her

Indvielse af Gravplads for Gadens Folk

08. oktober 2013

Indvielse af Gravplads for Gadens Folk

Den 7. oktober blev Gravplads for Gadens Folk indviet på Assistens Kirkegård.

Nu får hjemløse og andre socialt udsatte deres egen grav- og mindeplads på Assistens Kirkegård i København. Det sker på initiativ af foreningen Giv Din Hånd i samarbejde med Københavns Stift og Københavns Kommunes Center for Kirkegårde. Som vartegn for gravpladsen har kunstneren Leif Sylvester Petersen skabt og doneret skulpturen “En engel iblandt os”.

Artikler fra dagen
Politikken - Tryk Her
Nørrebro Avis - Tryk Her
Kristelig Dagblad - Tryk Her
Metro Xpress - Tryk Her

Videoindslag
Indslag i TV2 Lorry - Tryk Her (44 sekunder inde i udsendelsen)

 

Se flere nyheder - Tryk Her

Socialministeren kom forbi

27. maj 2013

Socialministeren kom forbi

Socialminister Karen Hækkerup var på besøg.


Morgencafé for Hjemløse og Giv Din Hånd fik besøg af landets socialminister i lokalerne på Theklavej. Ministeren fik en rundvisning og en snak med flere af brugerne. Det var en rar og veloplagt Karen Hækkerup, der fik set Giv Din Hånds daglige arbejde og vigtigst af alt, fik hun et indblik i hvordan livet er på gaden og hvilke behov der opstår.

Artikel om besøget i Nordvest lokalavise - læs her

 

Se flere nyheder her - tryk her

Byens Bedste - Årets Københavner

22. maj 2013

Michael Espensen er Årets Københavner

AOKs Københavnske læsere har stemt på Giv Din Hånds leder, som årets Københavner

D. 22.maj sluttede AOKs Byens Bedste afstemning. Michael Espensen, den daglige leder af Morgencaféen og Giv Din Hånd, er blevet hædret som årets københavner 2013. Michaels mangeårige, dedikerede og innovative arbejde med socialt arbejde, har været en af de væsentligste grunde til at københavnerne har bakket op om ham. Alle på caféen er stolte og retter en tak til alle der har stemt.
 

læs mere om prisen - her